måndag, juni 29, 2009

Böcker att läsa 2009 del 2

Nu har jag kommit halvvägs i mitt bokläsande 2009 och i och med att det om några dagar är halvårsskifte så ligger jag bra till (jag har faktiskt läst två böcker till, men jag redovisar dem fem och fem). Här har jag redovisat de första fem.

Das Parfum - Patrick Süskind (på tyska!): Ja, det var inte lätt att läsa den på tyska, men jag klarade det och jag tror att jag förstod det mesta. Mycket bra och annorlunda. En bok med lukten i centrum var ett mycket spännande grepp.

Sällsamma berättelser - Edgar Allan Poe: Här fanns klassiker som Morden på Rue Morgue och Den svarta katten, men även andra berättelse. Och de är, som titeln avslöja, sällsamma. Kul att ha läst dem, men det var stundtals väl sällsamt.

Cigarett/pool/volt - Per Hagman: Min första bok/böcker jag läste på bröllopsresan till Kina. Tre fristående böcker om tre personer som på något sätt inte har det så lätt. De två sista handlar om människor som bär på någon form av sorg. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om Per Hagman. Jag gillade det inte, men ogillade det inte heller.

Trollkarlen från Lublin - Isaac Singer: En bok om en man med en kvinna i varje hamn. Det är inte lätt för trollkarlen som inte vet vilken kvinna han ska satsa på. Lättläst, men inte så kul.

Onåd - John Maxwell Coetzee: En bra bok där skuld är tema och där våldtäkter spelar en roll. Det är även en bok om svarta och vita i Sydafrika. En bok som bara börjar och bara slutar. Även denna bok får omdömet lättläst, men inte så kul.

Och när det kommer till utmaningen så har jag läst 36,5 böcker och det är v 27.

Jag läser en av de 36,5 böckerna vid poolen i Yalong Bay.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Är så impad av ditt läsande. Själv har jag en hög kurslitteratur som jag måste ge mig i kast med. Men sen så... ;-)

Kraaaaaaam

Hanna sa...

Det är aldrig lika kul när man måste läsa. Så är det ju bara.

Kram