söndag, juni 28, 2009

Endagssemester med guldkant - Ålö

Här kommer ett tips på endagssemester om du bor i Stockholm. Jag och min man valde att göra en utflykt i Stockholms skärgård och dessutom sätta lite guldkant på tillvaron, mer än vad omgivningen och naturen gav oss. För lite drygt en tusing kan man ha så här kul:

Ett glas vitt vin till maten i solen.

Båthaket. Vi tog inte det billigaste på menyn (men man kommer dock inte så mycket billigare undan om man önskar bli mätt). Varmrökt lax, gravad lax, potatissallad och skagenröra. Fantastiskt gott och verkligen värt pengarna!

Eftersom denna vackra stranden ligger 4 km från där båten lägger till, behövs cykel om man inte vill tillbringa över en timma gående. Det var värt besväret att ta sig hit. Underbar vy, fantastisk sand och inte så jättemycket folk. Det var inte heller så fruktansvärt kallt i vattnet.

Nästan ensamma ;o)

Vägen dit var underbar genom skog och bland djur och gårdar. Vi cyklade och enda missen var att min sadel inte gick att justera. Skulle kollat noggrannare innan vi gav oss av.

En bok måste man ha med sig och jag läser böcker jag skäms över att jag inte tidigare läst. Denna var dock urtrist (mamma: du som läste denna på 60-talet och led, jag förstår dig!).
Slutligen en öl på båten hem. Kan det bli bättre?

Budget:
Resa till Nynäshamn: Gratis om man har månadskort
Färdkost i form av mineralvatten och ballerina/singoalla: 60 kr
Resa till Ålö med båt: 75 kr enkel resa = 300 kr
Glass på båten: 30 kr
Lunch på Båthaket på Ålö: 420 kr för två (lyxvarianten med vin och öl)
Hyra av cyklar: 180 kr
Öl på båten hem: 90 kr
Summa endagssemester med guldkant för två personer: 1080 kr

2 kommentarer:

linda sa...

härlig utflykt!! ser jättefint ut! vilken mysig dag - bra att ni hittar på dagsnära resor. ekologiskt och fint också.
kram Linda

Hanna sa...

Ja, det finns ju massor att se och Sverige är ju helt underbart när vädret är vackert.Ska nog bli fler sådana resor i sommar.

Kram Hanna