onsdag, februari 24, 2010

Nej till tvingad föräldraledighet!

Jag blir glad av att se att vår eminenta EU-minister Birgitta Ohlsson ryter ifrån vad det gäller EU-förslaget om att tvinga mammor vara hemma efter förlossningen, det sk mammadirektivet. Det finns alltid en fara med att föra upp saker man tycker är bra på EU-nivå, i detta fall föräldraförsäkringen som på många håll i EU är bedrövlig. Det finns risk att man får det tillbaka värre än vad det var innan, som i detta fall. Därför är jag motståndare till att diskutera abort på EU-nivå. Det är helt fruktansvärt att kvinnor i Polen, Irland och Malta inte har samma möjlighet er att bestämma över sina egna kroppar, men resultatet av en EU-lag om abort skulle lika gärna kunna sluta med att abort förbjuds i hela EU. Tyvärr är det inte så att människor i andra delar av EU är lika liberala i jämställdhetsfrågor som vi är i Sverige.

Jag är glad över att vi i Sverige har en liberal och feministisk EU-minister som inte räds att ta ton. Då känner jag mig lite tryggare.

5 kommentarer:

Hammerman sa...

Men... vad är egentligen skillnaden på EU:s tokerier i föräldraförsäkringsfrågan och ditt och Birgittas "mod att köra över"?

Hanna sa...

Ingen är tvingad att ta ut föräldraledighet. Det är den enorma skillnaden. Jag ska svara dig på fb snart, jag har bara inte haft tid!

Hammerman sa...

Snälla du, det är ingen fara alls. Som jag skrev, svara när och om du ids. Jag vet att jag kan vara både jobbig och polemisk. :-)

Anonym sa...

Håller så med. Jag är så gald att vi har Birgitta!

Kram!

Hanna sa...

Vi får verkligen kämpa i hennes personvalskampanj!

Kram