onsdag, juni 17, 2009

Systembolaget avslut

Hej Hanna,
Det vore kul att kunna svara annorlunda än vad jag redan gjort. Men jag tror det är som du skriver, vi kommer inte mycket längre än så här i frågan... Se mina tidigare svar.
Hälsningar
Fredrik


Nej, Fredrik på Systembolaget har ingen koll. Han kan verkligen inte förstå att det är skillnad på att ta några öl för mycket och att hångla. Han svarar inte på frågan varför det är oförnuftigt att hångla, och inte bara det, han förstår inte ens frågan. Det är skrämmande att man är så otroligt främmande för en genusvinkel på något man själv tycker är humoristiskt. Och det är skrämmande att ett 50-talsideal anses roligt. Vi har en lång väg att gå och mycket arbete framför oss om de som ska vara samhällets ansvarstagande instanser inte tycker att jämställdhet och genusmedvetenhet är viktigt.

Nu tycker inte jag att Systembolaget ska finnas kvar. Vuxna människor bör själva bestämma var och när de ska köpa sin alkohol. Jag delar inte heller Systembolagets åsikt om att det är katastrofalt att unga människor dricker, så länge de inte dricker för mycket. Men Systembolaget utger sig för att vara ansvarstagande och är det inte. DET är det värsta av allt.

2 kommentarer:

Maria Byström sa...

Suck. Jag kommer inte heller sakna systembolaget. Bra argumenterat Hanna även om det var en riktig trögboll som skött besvarningen...

Hanna sa...

Ja, jag fattar inte att han inte förstår. Man kan verkligen säga att vissa behöver extra starka genusglasögen!