torsdag, juni 18, 2009

Qarlsson gör en pudel...

...men frågetecknen är fortfarande kvar. Hon menar att det är ett problem att fler män inte engagerar sig mot våldtäkter. Ok, jag kan köpa att det är ett problem om det är så. Men vad sjutton har det att göra med piratpartiet?

I LUF, när jag var aktiv där, hände det ofta i visa debatter att man blev beskydd för att inte engagera sig i "viktigare" frågor. "Det är faktigt diktatur på Kuba, varför bry sig om systembolaget?" eller "När människor svälter, vem orkar bry sig om kungahuset?". På bröllopstorget har jag fått höra att jag borde bry mig mer om kvinnor som gifts bort mot sin vilja än att kämpa för att få svenska tjejer att strunta i brudöverlämning. Det finns de som anser att det är fruktansvärt att ge pengar till hemlösa katter för att man inte skänker pengar till Läkare utan gränser istället.

Ser ni vart jag vill komma?

Qarlsson gör en likadan vänding, "varför bry sig om din personliga integritet när kvinnor våldtas?". Illa, för att komma från en rikdagsledamot!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hoppas hon avgår!

Hon r helt dum i huvudet!

Anonym sa...

Att kritisera någon för att den är mer engagerad i fråga X än i fråga Y är som att kritisera Zlatan (eller Hanna Lundberg om du föredrar det) för att han/hon är mer engagerad i anfallsspelet än i försvarsspelet, det är som att hävda att alla utespelarna borde hålla sig i backlinjen. Lustigt nog är det dessutom min erfarenhet att det är samma sorts människor som med omvänd hållning 180° och kritisk emfas kritiserar piratpartiet för att vara ett enfrågeparti...

Anonym sa...

Jag avskyr just det där argumentet att det alltid finns "något annat" som är värre. Hon verkar helt körd och det är bra att du ruskar om hennes tankevärld.

Heja Hanna!

Hanna sa...

Jag är verkligen inget fan av att man inte får engagera sig i något för att något annat är värre. Tackar anonym för liknelsen, den ska jag börja använda!

Och till er som är anonyma: Jag tycker att det är jättekul att ni kommenterar, men ni får gärna skaffa er ett nick så att jag kan känna igen er om ni kommer tillbaka!

Ola Berg sa...

Om man sitter i den lagstiftande församlingen så har man makt att bekämpa våldtäkter, och makt att förhindra integritetskränkande lagar.

Att i det läget börja spekulera i vad unga män (som definitivt INTE har den makten) gör och inte gör, det känns lite... blint?

Hanna sa...

Ola: Minst sagt!