tisdag, februari 03, 2009

Alla ni norrlänningar...

...som tycker att det är självklart att mina skattepengar ska gå till att bygga äventyrsbad i era kommuner får gärna komma på studiebesök på Stockholms kollektivtrafik mellan mitt hem i Hammarby Sjöstad och mitt arbete på Sveriges Riksdag via Stockholms helvete - Gullmarsplan. Utan en sådan tur har jag svårt att se att man kan uttala sig om att strockholmare får allt och norrlänningar inget.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Gulmarsplan är en skamfläck för staden och dess rykte. Usch vad jag ogillar det stället med alla bussar och konstigheter. Men snart kan du cykla- då går det lättare :-)

Hanna sa...

Jag ska bara försöka hitta min reservnyckel till cykeln, då jag ahr brutit av den ordinarie ;o)

Therese sa...

Så du menar att det vore bättre med ingenting istället för Gullmarsplan, för det är det vi har här uppe...ingenting. Är det dessutom cyckelavstånd till jobbet skulle ingen människa vid sina sinnens fulla bruk ta den eventuella lokaltrafiken, det blir alldelens för dyrt. Ta min kommun t.ex. Här är vi ungefär lika många som i Haninge, det finns bara buss - inga tåg och när bussarna går som oftast (rusningstimmarna)går de ca tre ggr i timmen. Månadskort på innerstadsbussarna (ca 5 km mellan ändhållplatserna) kostar ca 500:-. Vill du kunna åka inom länet kostar det 1300:- men då får du inte åka i innerstan... Det är tråkigt att du tycker det är jobbigt men något medlidande uppifrån ska du nog inte vänta dig ;)

Hanna sa...

Nej Therese, jag väntade mig inget medlidande ;o) Jag bara hoppas att mina skattepengar får gå till att förbättra kollektivtrafiken där jag bor och så kan dina skattepengar gå till det ni behöver i din kommun. Vore inte det rättvisare?