tisdag, december 30, 2008

Hur man överlever julmaten på lång sikt

Nu förstår jag. Varför måste man äta julmat HELA jullovet var den eviga frågan när man bodde hemma. Nu vet jag svaret - all jävla mat måste ju ätas upp. Här kommer tre tips hur du överlever julmaten efter jul. När det rena restätandet är över måste man ju vara kreativ och det jag jag varit. Se själva.

Vörtbrödpanerad skinka med cheddarost och senap emellan. Till det potatismos och riven rödkål.

Ny grönkålsröra och nystekta prinskorvar med gårdagens potatismos.

Och favoriten! Pyttipanna med potatis, lök, diverse korvar (älg, vildsvin och ren bland annat), prinskorv och rökt fårfiol. Detta har vi ätit två dagar i rad och det finns så att vi kan göra det många gånger till. Någon som är sugen på att komma över på en enkel lunch?

5 kommentarer:

Maria Byström sa...

Jag har inte äit någon julmat i år och jag inte räknar med mandlarna och russina på neos glöggfest. Och pepparkakor, såklart :-)

Hanna sa...

Har du tid nu fram till den 7:e någon dag så får du gärna komma över på lunch och äta Hannas julpytt och såklart smaka de hemmabakade pepparkakorna!

Hanna sa...

Oj, jag glömde, du är ju veg! Men lite grönkålsröra och potatismos kan jag bjuda på!

Norpan sa...

Din matkreativa sida och smak för det goda är imponerande!

Hanna sa...

Tack Catrine!