måndag, oktober 13, 2008

Alla ska ha semester - så enkelt är det

I gårdagens partiledardebatt visade Mona Sahlin sitt rätta ansikte. Alla barn ska kunna åka på semester även om en eller båda föräldrarna är arbetslösa. Det finns många barn som aldrig kan åka på semester, men de barn som är bortskämda nog att få göra det varje år ska även göra det om familjen får sämre ekonomi – med hjälp av staten.

Jag förstår inte att folk inte blir provocerade av detta. Våra skattepengar ska inte gå till dem som har det sämst ställt, utan till medelklassen som tillfälligt drabbats av arbetslöshet. Vi kan med andra ord aldrig acceptera standardsänkning. Blir man arbetslös så ska staten se till att alla kan leva kvar som man alltid har gjort. Visst, jag ser en poäng i en omställningsgaranti, men blir både arbetslösa en längre tid så kan det hända att man måste flytta från sin villa in i en lägenhet. Detta är tydligen att svära i kyrkan för en sosse. Deras resonemang tycker jag också lite andas att det är ok att leva på marginalen, trots att din inkomst är hög.

Om jag eller min man blir arbetslösa så har vi råd att bo kvar, men det blir då ingen bröllopsresa. Blir båda arbetslösa blir det tufft, men vi klarar oss. Om vi däremot skulle bli arbetslösa en längre tid, ja då får vi se oss om efter en ny bostad om vi inte vill leva på marginalen. Vi har råd att i lugn och ro se oss om efter ett billigare boende. Jag skulle aldrig förvänta mig att staten skulle skjuta till så mycket pengar att vi skulle kunna leva som vanligt under en längre tid. Det tycker sossarna antagligen inte heller, men resonemanget att alla ska ha rätt till semester även om båda föräldrarna är arbetslösa, ja vad menar du egentligen med det, Mona Sahlin?

2 kommentarer:

fatima sa...

Jag reagerade precis likadant som du när jag hörde Sahlin tala om utebliven semester!! Ja, det är inte klokt vad man ska få höra. Jag har inte åkt på semester under min sons femton första år. Jag hade inte råd men har haft ett underbart liv ändå. Pengar är inte allt. (Lite tur har man väl i o f s som bor i Halmstad, men ändå....)

Hanna sa...

Precis! Alla som inte har råd att åka på semester utan att vara arbetslösa måste ju bli galna! det finns ju massa sätt att skapa ett bra liv utan att just åka på semester. Och ska alla skattebetalare betala för att medelklassen ska fortsätta att åka på semester även om de inte längre har kvar sina jobb???