söndag, mars 09, 2008

Jag har varit tillbaka i Wien!

Jag har bott och pluggat i Wien, hösten 99. Jag återkommer så ofta jag kan, men numer blir det ganska sällan. Ryanair har gjort det möjligt att via Bratislava komma till Wien billigt. För 750 kr t o r för två begav jag och min sambo oss iväg till min älsklingsstad. Här följer bilder från den resan:

Äntligen i Wien och äntligen på Graben. Visst är det vackert!?!
I Wien kan man dricka världens godaste choklad. Eftersom jag sedan ett par år är laktosintolerant fick jag packa med mig mycket lactrase för att kunna njuta denna underbara dryck. Här på favviscafét Diglas i närheten av Stefansdomen.
Rathaus. Här bakom bodde jag, på Buchfeldgasse 16 i 8:e bizirket. Det studenthemmet finns inte längre kvar, upptäckte jag.
Schönbrunn, underbar park, underbart vackert! (Nej, jag är inte gravid.)
Heurigermat. En heuriger är en krog som säljer sitt eget vin. Vinet beställer man vid bordet och maten köper man över disk. Vi valde att äta traditionell backhändl, panerad kyckling, och deras egen potatissallad. Mums! Denna heuriger ligger i Grinzing utanför Wien.
Hundertwasserhaus - kommunala bostadshus i Wien av världens coolaste arkitekt, Friedrich Hundertwasser.
Födelsedagstårta på legendariska Hotel Sacher - såklart är det en sachertårta! Här hade jag aldrig varit förut, men det var inte så dyrt som jag fruktade (alla caféer i Wien är ju dyra och detta utmärkte sig inte nämnvärt).
Födelsedagsmiddag, hummerpasta. Tack mamma och pappa!
Mina vänner från pluggtiden i Wien, Elvira och Julia.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ååååå, Hanna. Du kan verkligen konsten att njuta av livet. Och i Wien har jag inte varit. Än. Ser uuuuuuuuuuuuuuunderbart ut!

Hanna sa...

Hej Maria! Resa är min njutning i livet!

Varför kan jag inte läsa din blogg längre? Du har stängt den för icke inbjudna :(

Hanna sa...

Såg till min glädje att den åter var öppen!