fredag, mars 07, 2008

Att tvinga barn att gå i skolan

Jag är så otroligt förvånad. Jag trodde att förslaget om att alla ska omfattas av skolplikten inte skulle vara kontroversiellt för någon, annat än möjligen för konservativa muslimer. Varför blir folk upprörda över att folkpartiet tycker att alla elever ska delta i skolundervisningen, oavsett om det handlar om matte eller om sexualundervisning? Vi vill ”tvinga” elever att delta i skolundervisningen sägs det med avsmak. Ja, det vill vi såklart. Barn tvingar man och man tvingar dem definitivt att gå till skolan. Ingen ska kunna hävda religiösa skäl för att inte delta i någon undervisning. Till syvene och sist handlar det om att alla barn har RÄTT att delta i alla skolundervisning.

Unga invandrarflickor ska inte nekas skolundervisning på grund av att deras föräldrar har en föråldrad syn på kvinnor. Utan denna undervisning kan de inte senare studera vidare på universitet eller högskola. Vill vi verkligen ta detta ifrån dem? På grund av vad någon anser vara mot deras religion? DET är verkligen att svika invandrare. Det är inte ett svek att ge alla – oavsett etnicitet eller religion – att delta i skolundervisningen. Har vi en skolplikt ska den gälla alla. Punkt.

3 kommentarer:

Maria Byström sa...

Håller med dig om varenda ord och jag har debatterat detta i veckan på ett annat forum.

Mina inlägg började här och sedan blev jag argare och argare...
http://www.vof.se/forum/viewtopic.php?p=125223#125223

Hanna sa...

Bra att du håller den liberala fanan högt!

Khadidja sa...

Håller helt med dig! Blir så uppgiven när man sviker dessa barn under förevändningen att "vi respekterar alla kulturer". Det blir en omvänd rasism. Läs gärna BO:s årsrapport Sverige äger (2008) som också berör ämnet litegrann.