fredag, juli 27, 2007

Sunny Beach

Jag har aldrig varit sugen på att åka till Sunny Beach på semester. Inte heller till Kos som när jag var i den åldern var partystället nr 1. Jag har varit på charter och jag har partat rejält och jag har till och med gjort saker jag i efterhand kanske tyckte var lite dumt. Men det var mitt och ingen annans fel och jag har aldrig ångrat mig. Jag gör dessutom hellre bort mig på Kreta än i Stockholm.

Sluta tjata om Sunny Beach. Uppfostra era ungdomar istället. Hur kan det vara charterarrangörernas fel att folk super sig fulla? Hur kan det vara Bulgariens fel? Alla har ett eget ansvar och för minderåriga ansvarar föräldrarna. Hämningarna släpper kanske mer på semestern, men det kan faktiskt vara av godo. En femtioårig kvinna som ägnar sig åt ohämmat sex med en 20 år yngre amerikan på Bali efter en skilsmässa med en auktoritär man - ja, det är väl bara bra? För ni har väl sett Masjävlar?

Jag blir så trött på moralpaniken. Det är hemskt när folk dör - så klart - men skyll inte på dem som inte kan skyllas. Det är inte fruktansvärt att vuxna människor blir fulla. Att minderåriga åker utomlands och super sig redlösa det vill jag lasta deras föräldrar för.

2 kommentarer:

Emma sa...

Ingen rapport om kryssningen än? Blev det så vilt?

Hanna sa...

Det kommer, jag ska bara ut i skärgården först. SÅ vilt blev det inte ;o)