lördag, augusti 18, 2007

Kryssning Stockholm - Visby - Tallinn - Stockholm

Nu är det dags att jag avslutar min semesterdokumentation, fast jag har gått tillbaka till jobbet på länge sedan. Efter Norrland bar det av på kryssning med Andreas, Sara och Henrik till Visby och Tallinn med Birka Cruises. Även om det var mest pensionärer och barnfamiljer med på resan kan jag varmt rekomendera kryssningen. Vi betalade 2000 kr var och fick trerätters middagar varje kväll och det var mycket god mat. Det enda att anmärka på var att kvällsunderhållningen var lite för mycket. I puben var en trubadur, i dansbandsrestauranten spelade ett dansband, i pianobaren fick man lyssna på en snubbe som sjöng Elton John och i discot var det karaoke. Vid tolv kunde man dansa i discot i två timmar. Det kändes lite lite. Hur som helst här kommer dokumentationen:

Jag, Henrik och Sara i Almedalen. Vi har shoppat te och salmbäsrssylt på Kränku.

Det är inte jättevarmt och absolut inget strandväder (det blåser för mycket), men badar gör vi. I alla fall jag och Andreas.

Så kom vi till Tallinn och jag överger mina vänner för att träffa en estnisk vän. Vi tar en promenad genom en vacker park utanför ringmuren. Här skådas Tallinns stolthet - Långe Hermann.

Nu har vi återförenats och här sitter vi på en skybar på taket på Radisson SAS. Mycket vackert. Jag och Andreas drömmer om att köpa sommarstuga i Estland. Jag älskar denna stad och detta land!

Redo för sista kvällen på båten.
Hela gänget i restauranten. Vi är nöjda med kvällens mat.

Så här kul kan man ha på dansgolvet!

2 kommentarer:

Ulle sa...

Har lite planer på att Åka på en sådan kryssning. Har varit inne på denna sida om kryssning och fått lite infromation. Men skulle gärna höra lite mer från dig. Skulle Ni kunna tänka Er åka dit igen? Något man bör tänka på! /Ulrika

Hanna sa...

Ja, det skulle vi absolut kunna tänka oss! Det man ska tänka på är just att det är mycket som är orndat och man förväntas gilla det som arrangörerna fixar. Vill man bara sita ner och snacka så finns det inte så mycket utrymme för det.

En kryssning med Birka till Tallinn och Visby är en resa då man festar mycket. Så mycket annat finns det inte att göra.

Är du osäker på att lägga ner så mycket pengar en kryssning så kan du åka en billigare kryssning till Tallinn på två dygn och se om kryssning är något för dig. Tallinn är en underbar stad!

Lycka till med resan!

/Hanna