måndag, maj 14, 2007

Jag kom i mål!

Otroligt, men sant, Hanna Lager är numer en varvslöpare. Drygt 21 km runt Göteborg har jag sprungit och även om det inte gick fort, så sprang jag hela varvet utan att gå över broarna. Det tog mig 2 timmar, 36 minuter och 25 sekunder och jag är mycket nöjd.

För er som inte är intresserade av löpning kan sluta att läsa där. För er som mot förmodan är intresserade av hur en långsam, men beslutsam, tjej tar sig runt Göteborgsvarvet, kommer en redovisning här:

Bara jag kommer ut ur Slottsskogen, var min första tanke. Innan dess känns det inte som att loppet startat. Jag kom helskinnad ut ur slottsskogen och faktiskt även helskinnad över Älvsborgsbron. Det var fantastiskt vackert att springa över bron! Pigg och glad fram till 7 km, sedan slutade jag att vinka till orkestrarna. Klarade 10 km på bättre tid än tjejmilen förra året (1:09:17), vilket var fantastiskt bra. Började tröttna på Hisingen vid 13 km och intalade mig själv att jag inte var här för att springa på Hisingen, utan att jag hade kommit för att springa på Avenyn. Väl framme vid Göta Älvbron tyckte jag att det var dumt att spara krafter genom att gå eftersom jag då inte skulle kunna slå mitt längdrekord på 17 km. Avenyn var seg, men kul att springa! Vid 17 bestämde jag mig för att bara klara 18 så att längdrekordet skulle slås. Sedan sprang jag förbi mitt gamla hem. Strax efter det passerade jag 19 km och då satte jag målet att springa 2 mil. Sedan fick jag gå. Jag gick inte. Jag sprang hela vägen in i mål och på upploppet remmade jag till och med om ett tiotal löpare. Det var fantastiskt stort!

9 kommentarer:

Norpan sa...

GRATTIS! Jag är imponerad! Det gjorde du bra!

Kram

Hanna sa...

Tack! Jag är faktiskt himla stolt just nu!!

Magnus Simonsson sa...

Det var kul att springa! Även om det känns lite i benen är jag sugen på att delta nästa år också. Då får vi förbättra våra tider!

Kram
Magnus

Hanna sa...

Absolut! Jag är på! Ska du springa S:t Eriksloppet också?

Magnus Simonsson sa...

Är ändå lite ambivalent till Göteborgsvarvet igen. Kanske ska jag bara delta en gång i varje lopp. Göteborgsvarvet i år, Stockholm marathon nästa år, New York marathon 2009... :-)

Samtidigt kan jag förbättra min tid på Göteborgsvarvet med tanke på att jag inte behöver starta i en av de sista startgrupperna nästa år. Kanske kan jag klara det på 1.35. Borde nämligen kunna tjäna tio minuter på att slippa trängas hela loppet.

Ska fundera på S:t Eriksloppet. Är det en lägre avgift om jag anmäler mig nu? :-)

Hanna sa...

Magnus, hör med Mark! Han sprang på 1:35. Han tränar sex gånger i veckan ;o)

Magnus Simonsson sa...

Mark tränar oftare än jag gör, men han startade också i en sen grupp och fick säkert "knô" längs hela varvet. Han hade nog fått en bättre tid i en tidigare startgrupp - precis vad jag också räknar med. Är sugen på att förbättra tiden! :-)

Anonym sa...

idag blev tiden inte så bra.
2.30 i mitt 28:e varv.
Men det är kul med publik
och musik utmed banan.

Hanna sa...

Anonym, kul att se nån springa ungefär som jag! Jag hoppas också på att förbättra mig. Om tio år kanske jag är en tvåtimmarslöpare ;o)