torsdag, mars 04, 2010

Bintan

Vi lämnade ett semesterparadis för ett annat. Via flyg till Singapore tog vi oss med båt till den indonesiska ön Bintan i Malackasundet. Detta hade stor potential att vara ett rent paradis, men saknade några faktorer. Jag återkommer till det.

Det var otroligt smidigt att ta sig till Bintan och alla som vill kombinera Singapore med sol och bad och komma så nära charter man kan komma utan att vara det, så är Bintan ett hett alternativ. Du tar en taxi till hamnen och bokar din biljett över. Du checkar in bagaget och sedan tas du praktiskt taget om hand. När du kliver av båten så kommer det enda moment som är lite osmidigt, nämligen att köpa visum. Det kostar 200 kr och är en ren inreseskatt. När du gått igenom passkontrollen så frågar folk vilket hotell du sa till. Nu ska du inte vifta bort dem, de kommer nämligen att ta ditt bagage och se till att köra det och dig till det hotell du bokat.

Vi förstod först på plats att det hotell vi bokat var en del av ett hotellkomplex. Vi bodde på Mayang Sari Beach Resort som var en del av Nirwana Gardens. Allt fanns; massor av olika restauranger, ett stort poolområde, gym och annan sport och emellan gick en shuttle två gånger i timman. Dagtid var det inga problem att gå, men på kvällen var det säkrare att ta shuttlen. Det enda som saknades var folk. Och sådana paradis har vi ju erfarenhet av från förr.

Vi bodde i en stuga med havsutsikt och det var fantastiskt – precis som på alla bilder! Det var fint både invändigt och utvändigt. Stranden var inte lika finns när man tittade närmre då mycket olja låg i sanden och vattnet och stranden var skräpigt. Malackasundet är en av världens mest trafikerade farleder, så det är kanske inte så konstig. Vi gav upp havet efter några bad och satsade på poolen istället – något jag normalt aldrig gör! Vi borde kanske bokat ett hotell på den finare stranden på ön, men jag visste inte hur smidigt det skulle var att ta sig till hotellet och ville bo så nära hamnen som möjligt eftersom vi skulle stanna så kort tid.

Vi stannade i två dagar mitt i veckan och såg inte så mycket folk, men vid polen på huvudresorten och på thairestaurangen sista kvällen var det i alla fall acceptabelt med folk. Vi gissar att det är mer folk där på helgerna, eftersom det bara ligger en timma från en fem-miljonerstad.

Här kommer bilder från vår vistelse på Bintan:

Vår stuga med havsutsikt. Glassigt värre!

Lite annat stuk än vår trädtops-stuga (men den var charmigare!).

Utsikt mot stranden.

Jag tar en promenad längs vår strand. Man får se upp så att man inte får olja på sig!


En vän tog sig en simtur när poolen tömdes på turister efter ett skyfall.

Dagen efter och jag badar i poolen. Andreas fixade solstolar med havsutsikt.

Här låg vi länge.

Och såhär röd blev jag!


Det var lite folk här och utsikten eller maten kunde vi inte klaga på!

Inga kommentarer: