måndag, juni 15, 2009

Svar från Systembolaget

Nu har jag fått svar från Systembolaget. Det är som ni själva kan läsa, inget svar. Jag återkommer under dagen med ett nytt brev från min sida.

Hej Hanna,
tack för ditt mejl och dina synpunkter. Filmen vänder sig till tonårsföräldrar som köper alkohol ut till sina tonåringar. Många föräldrar resonerar att om de själva ger sina barn öl, vin eller cider, så vet de i alla fall vad barnen dricker. Men när man frågar tonåringar vilket vi gjort, så visar det sig att 2 av 3 tonåringar ljuger för sina föräldrar om vad och hur mycket de dricker. I undersökningen vi genomfört med 15.000 ungdomar framkommer det också att 7 av 10 tonåringar dricker mer än det man har fått utköpt. Och det är viktigt att komma ihåg att alkohol finns med vid 8 av 10 våldsbrott, och risken för olyckor och andra oönskade händelser ökar dramatiskt.

Denna film handlar om att få tonårsföräldrar att tänka till om alkohol och ungdomar, innan de köper ut. Vi har också producerat en film som vi tycker att alla tonårsföräldrar borde se som ligger på vår webbplats, som kan vara till stöd när man pratar alkohol med sina tonårsbarn.

Syftet med filmen är inte att lägga värderingar på hur tonåringar kör moped, klättrar på stegar eller flirtar. Idén till reklamfilmerna bygger på att med humor visa en tonårsfest som föräldrar vill se den och att spetsa till händelser där tonåringarna i filmen verkligen tar sitt ansvar när det gäller alkohol, ett beteende som inte är särskilt realistiskt. På detta sätt vill vi att tonårsförälder får sig en tankeställare och går in och besöker vår webbplats för stöd.

Med vänliga hälsningar
Fredrik Thor

Fredrik Thor
Chef Varumärke

2 kommentarer:

linda sa...

ja, det var ju lagom luddigt... han har nog bara "copy and paste" från nåt av deras allmänna dokument, utan att verkligen förstå vad du är ute efter, eller orkat bry sig. tråkigt. du får återkomma, om du orkar höra av dig till dom igen.
kram L

Hanna sa...

Jo, det är ju precis så det känns. Fan vad irriterad jag är nu!

Kram Hanna