fredag, maj 08, 2009

Jag är självklart FÖR den svenska sexköpslagen

Nu är jag verkligen upprörd. Den debatt om sexköpslagen som tagit fart inom folkpartiet och LUF har verkligen präglats av bottennapp efter bottennapp i argumentation. Jag häpnas över att unga luffare kämparför rätten av få sälja sin kropp. Jag kan inte låta bli att tänka: För vem slåss de?

Per Pettersson och Filip Wästberg slåss för att den vanliga sk "Svensson-köparen" ska återkomma och köpa "enklare tjänster". Pettersson och Wästberg anser med andra ord att marknaden är för liten idag och att man måste legalisera prostitution för att fler ska våga köpa sex. Läs själva, man tror inte att det är sant:

"När efterfrågan på sexuella tjänster nu minskat tvingas de som säljer tjänsterna att gå med på saker de tidigare inte gjorde, för att kunna få en inkomst att klara sig på. "

Jag kan inte tolka detta annat än som att Pettersson och Wästberg tycker att prostitution är en trevlig del av samhället och att lagen bara är till för att hindra stackars män att köpa det de borde ha rätt till.

Jag tror jag spyr.

Dessutom har Alexander Bard gått ut och sagt att alla som är medlemmar i Liberati tycker som han. Därför gör jag som Per Altenberg och lämnar nätverket. Jag tycker inte att lagen är moraliserande utan nödvändig för att stoppa handeln av kvinnors kroppar.

Sex är ingen mänsklig rättighet och ingen människa borde kunna köpa sig rättigheter till någon annans kropp. Jag säger inte att det inte finns de som njuter av att sälja sex, men det finns desto fler som gör det mot sin vilja. Som Jenny Sonesson och Mae Liz Orrego Rodrigruez så bra skriver: Vem sida står du på? Står du på den lyckliga horans sida eller på traffickingoffrets från Moldavien?

Jag ser hellre ett Sverige och en värld utan trasiga kvinnor som säljer sina kroppar mot sin vilja än ett samhälle där fler svenssons kan köpa sex. Vilket samhälle vill du ha?

11 kommentarer:

David Lindholm sa...

"Jag häpnas över att unga luffare kämparför rätten av få sälja sin kropp. Jag kan inte låta bli att tänka: För vem slåss de?"

För vem de slåss för? De slåss för frihet. Friheten att få göra vad du vill med din kropp utan att staten ska bestämma över den. De slåss för att staten inte ska bestämma när det är okej att ha sex och när det inte är det.

Man ska legalisera för att fler ska ha rätten att själv bestämma hurvida de vill köpa/sälja sex. Sen om det ökar eller minskar är inte intressant.

Du verkar ha en väldigt fel bild av att det bara är kvinnor som säljer sex, "lagen bara är till för att hindra stackars män att köpa det de borde ha rätt till."

Detta är naturligtvis inte sant det finns många män som säljer sex också. Det finns även kvinnor som köper sex.

Nej att ha sex är ingen mänsklig rättighet. Men att kunna välja vem man ska ha sex av och vilken anledning är det.

Angående vilken sida jag står på så kan jag meddela att jag står BÅDE på den lyckliga horan och traffickingsoffer. Det finns stora skillnader mellan dessa och det är enormt pinsamt att du inte förstår det.

Jag vill ha ett samhälle där folk kan köpa/sälja sex som dom vill utan att andra kan bestämma över dem.

För övrigt anser jag att du inte är liberal och således också omedelbart borde gå ut ur Liberala Ungdomsförbundet, som precis som namnet antyder är till för liberaler. Feministisk Intiativ verkar passa dig bättre.

/David Lindholm
LUF

Hanna sa...

Hej David,

Jag tänker bemöta dig trots att detta är det mest oförskämda jag läst på länge. Jag anser mig var betydligt mer liberal än liberala ungdomsförbundet, tex i alkoholfrågan. Men det hör inte hit och vilket parti jag borde tillhöra kanske du inte ska uttala dig före du läst HELA min blogg.

Dock kan jag som liberal aldrig tillåta att en kvinnas kropp är en handelsvara. Som liberal feminist ser jag att ett samhälle där unga flickor från tidiga barnsben får lära sig att deras kroppar är till salu på en marknad kan aldrig bli ett jämställt samhälle.

Prostitution och trafficking är inte vitt skilda företeelser och det är pinsamt att du inte förstår det.

Det är inte bara kvinnor som säljer sex och det är inte bara män som köper med motsatsen är försumbar. Strukturen är tydlig och som medlem av ett feministiskt förbund borde du se det.

MiA sa...

Oj Hanna - "du är inte liberal och borde inte få vara med och leka med oss"-argumentet! Det är inte varje dag man ser någon skjuta sig i foten så radikalt. Jag om man bortser från resten av kommentaren alltså ;).

Kanon inlägg och kanon svar, jag håller med till 100 %.

DM Andersson sa...

Helt rätt Hanna!

Som hotell kråmare som med ilska och polis var och varannan vecka måste bråka med folk som tror att de tre på natten, för att de känner ett sug efter lite fett på sylen, kan plocka upp en prostituerad eller som i värsta fall få henne levererad till dörren, och tre på natten ta upp henne på rummet. Kan jag intyga; Köparna är män i en viss ålder; kropparna de köper tillhör unga flickor som i vissa fall står helt apatiska i lobbyn medens köparen bråkar med mig. Det är en tydlig struktur och jag är glad att ha sexköpslagen att stödja mig mot när jag ringer polisen. hitils har ingen skrattande hora stått vid min receptionsdisk.

Hanna sa...

Tack Mia! Ja, det är underligt att lufare fortfarande tenderar att skrika högt om vem som är mest liberal. Tragiskt.

DM, kul att höra dina erfarenheter. Det behövs verkligen i debatten!

Jenny sa...

Herre gud. Nu har jag försökt formulera någonting vettigt som respons på en debatt jag aldrig trodde skulle växa inom Fp/LUF. Men jag blir bara upprörd och lägger mig på David Lindholms nivå, så jag skiter i det.

Jag är glad att liberaler som du hörs och syns i en sådan viktig fråga. Det gör att jag själv kan kalla mig liberal utan att framstå som fullständigt dum i huvudet.

Jenny
fd LUF och Fp

Anonym sa...

Ge ETT exempel (underbyggt av forskning) hur svenska sexköpslagen hjälpt sexsäljarna.

Idag vräks prostituerade från sina hem, deras barn omhändertas och de skönstaxeras på stora belopp.

Avskaffa sexköpslagen och ge prostituerade rättigheter!

Stoppa moralhetsen! Året är 2009, och det finns ingen som ska lägga sig i en överenskommelse mellan två vuxna.

Hanna sa...

Hej jenny,

Jag förstår hur du känner och det är därför jag ger mig ut i debatten. Vi moståndare finns, även om många bara vågar mejla mig privat.

Anonym: Tala gärna om vem du är så ska jag bemöta dig.

Sex Workers Rights Sweden sa...

Vi är en organisation som kämpar för sexarbetares mänskliga och sociala rättigheter. På vår blogg finns rikligt med fakta och forskning som visar varför prostitution måste avkriminaliseras. För de prostituerades skull. Samhällets stigmatisering och moralism måste upphöra.

Anonym sa...

Hej Hanna!

Du har helt rätt i allt du skriver. Du kan sätta dig in i hur det skulle vara att hyra ut din kropp till främmande män kanske farliga män mot betalning.

Män som David Lindholm förstår inte den här frågan, framför allt för att han inte är kvinna, dvs av det kön som till 99 procent hyr ut och smutsar ner sig.

Det finns rediga män som också står på tjejernas sida, som tycker som du, men det är män som är väldigt pålästa i frågan och som inte bara grundar sina argument på subjektiva önskningar, så som David Lindholm gör.

Personer som David Lindholm kommer inte komma långt inom partiet. Hans åsikter är inte människovänliga. Men med dina åsikter och med din vältalighet, kan du komma långt inom LUF - och Folkpartiet.

David Lindholm hör till det unkna, omoderna, trist patriarkaliska förflutna - du, Hanna, tillhör den progressiva framtiden. Kör så det ryker!

Robert sa...

Nej, det är moralisterna och sedlighetsförmyndarna som Hanna och du som tillhör det förflutna. David har mitt fulla stöd. Sexköpslagen bygger på marxistiska och radikalfeministiska flumteorier och har inte i ett liberalt parti att göra. Läs din liberala historia. Kanske hade varit bra om du gjort detta innan du valde att kalla dig liberal...