onsdag, mars 18, 2009

Rött kort Vatikanen!

I förra veckan handlade det om en nioårig flicka som bannlystes av Påven för att hon aborterat tvillingfoster som hon 1. inte skulle kunna bära och som 2. hade blivit till under våldtäkter från hennes styvfar. Alltså helt ok enligt brasiliansk lagstiftning (som visserligen lämnar mycket att önska!).

Nu ska kondomanvändningen minskas i Afrika. Vi ska sluta pippa innan vi gifter oss och inom äktenskapet är vi safe. Fine. Men folk gör ju inte det. I alla fall inte män. Så trots att man är en gudfruktig kvinna som aldrig har ens tittat åt en annan man än sin make kan man bli smittad för att maken tycker att det är ok att köpa sig lite lördagsnöje emellanåt. Om hon inte får skydda sig, hur fan ska hon då göra?

Jag blir så förbannad. Det är trevligt att katolska kyrkan hellre propagerar för avskildhet än att göra något som verkligen kan göra skillnad för alla miljoner hiv-smittade människor i Afrika. Helt vidrigt!

Gå med i facebookgruppen Rött kort Vatikanen!

4 kommentarer:

Per Altenberg sa...

Jag utfärdar en bannbulla på påven.

Hanna sa...

Ja, det är på tiden!

Maria Byström sa...

Visst är det vidrigt? Jag blir mer och mer förbannad på vad religioner ställer till med... grrrr.

Hanna sa...

Jag också! Det är ju fruktansvärt att moraliska aspekter ska stå i vägen för människors hälsa. Om påven ska ta tag i något så kan han väl ta tag i alla de präster som skiter fullständigt i celibatet. DET är väl en mer passande uppgift för hopnom!?!