måndag, december 29, 2008

Julaftons mat a la familjen Ericson-Lager

Vi firade jul hemma hos oss för första gången. Granen har jag visat. Nu till julaftons stora höjdpunkt - maten! Vi lagade mat till nio personer, oss, mina föräldrar och bror, Andreas föräldrar och bror samt min mormor. Alla fick plats i vår stora tvåa i Hammarby Sjöstad.

Lunchen. Det sk småvarma tillsammans med sillen. Skinkan skymtas och det som inte fick plats på bilden var pappas köttbullar, rödkål, grönkål, finsk potatislåda, janson med gravad lax och mitt hembakade vörtbröd (utan russin!). Och dopp, men det äter inte jag ;o)

Middag. Här har vi ett mer marint tema, men serverar också korv i stora lass. På bordet kan ses löjrom, sikrom, forellrom, björnkorv, vildsvinskorv och älgkorv. Även rökt och gravad lax fanns så klart med. Min mans skagenröra var gudomlig!

Polkacheesecake till dessert. Notera silverbesticken. Det är första gången jag använder dem. Efter ett evigt sparande år efter år, som urtrista presenter i tonåren, gav de äntligen glädje då de kom till användning!

2 kommentarer:

Maria Byström sa...

Åååå, vilken underbar stämning på julen. Måste bara komma och hälsa på er snart! Kraaaaam

Hanna sa...

Du kan få komma hit och äta rester ;o) Ska snart skriva ett inlägg om hur man överlever julmaten på lång sikt.

Kram Hanna