torsdag, juli 17, 2008

Hemmagjord thaimat

Är det någon av er som brukar laga thaimat?, frågade en kollega när vi åt thailbuffé på lunchen i går. Jag åt det i måndags ,informerade jag. När jag berättade vad vi hade lagat tittade alla kollegorna på mig och sa att de sällan lagade mat. Jag tänkte därför delge alla vår underbara thaimiddag i måndags då vi firade 52 månader tillsammans. Den sista månadsdagen innan vi är man och hustru. Det är inte alltid så komplicerat som det kan låta.

Spett med lax, tonfisk och scampi marinerat i fisksås, chili och socker. Innan stekning hälldes lite soja på. Till det serverades en melonsalsa på melon, salladslök och chili. Glasnudelsalladen serverades kall med färsk mynta och thaibasilika, salladslök, chili och jordnötter. (Salladen kanske är mer vietnamesisk än thai.)
Jag är nöjd med maten som serveras med vin. Ett glas rosé hör sommaren till.

2 kommentarer:

http://blogg.aftonbladet.se/5738 sa...

Hej! Hamnade på din sida genom att jag sökte efter Doroteabloggar. Såg att du varit ute på resa den norra delen av Sverige! Du skrev att du inte kunde göra annat än att köpta vykort i Dorotea! ;) Då vill jag säga att det finns MYCKET mer att göra här. Jag bor i Dorotea. Har gjort det hela mitt 27 åriga liv. Läste också att du hade funderingar på om Vilhelmina behövde en egen simhall? Vilken fråga????? Menar du att de som bor i Vilhelina skulle åka 5 mil till närmaste badhus för att få bada. Att barnen inte ska få simundervisning????? Undrar vad stockholmarna skulle tycka? Om man lade ner saker som är viktiga för er???
Mina barn älskar att bada. Vi är på badhuset 3 dagar i veckan. Våran sporthall kan hyras på helgen till billigt pris. Det finns oftast tider när man vill. Vi har slalombacke, elljuspår att springa på eller åka skidor. Vi har jättefina fiskevatten. Ett centralt i Dorotea. Vi har ett jättefint hotell, bra matställen. Vi har de nödvändigaste affärerna. Vi har allt vi behöver. Och vi klarar oss med det...
Välkommen tillbaka till Dorotea! Då kan jag visa dej runt. (så slipper du bara gå in på jakt/fiskemuseumet.
Vill tillägga att det är i Dorotea som POLAR och SOLIFER husvagnarna byggs. ;)
Mvh//Kia

Hanna sa...

Hej Kia,

Jag är helt övertygad om att Dorotea har mer att erbjuda än bara Jakt- och fiskemuséet, emn vi ahde tyvärr inte tid att stanna så länge.

Angående simhall i Vilhelmina så är det nog inte så väldans ovanligt att barn har 5 mil till närmsta simhall, även i södra Sverige.

Du undrar vad Stockholmarna skulle tycka om vi inte fick något som är viktigt för oss. Det kan jag tala om. På grund att att våra skattepengar inte bara går tillbaka till kommunen utan ges till andra kommuner som har det sämre ställt, tex norrlandskommuner, så har vi inte råd med det vi skulle önska. Trafiksituationen i Stockholm är inte bra och vi behöver både nya vägar och bättre kollektivtrafik. Men eftersom varje kommun i Sverige anser sig behöva en simhall, bekostad av bland annat Stockholms skattebetalare, så anser jag att det är en berättigad fråga. Kanske kommer vi fram till att simhallar är så pass viktiga att hela sverige ska betala för det. Eller så kommer vi fram till att kommunerna får stå för det själva - utan stöd från andra kommuner.

Nästa gång jag kommer till Dorotea lovar jag att stanna lite längre. Det är otroligt fint i södra Lappland!