onsdag, december 05, 2007

Grattis Anja!

Anja Pärsson är en värdig vinnare av Bragdguldet. Det är sällan som någon är så värdig som hon var just i år. Det är glädjande att se att svenska dagbladet valde att ge henne priset trots att hon fick det förra året. Det som var synd var att hon fick det förra året. Det hade ju kunnat gå till Björn Lind istället, men man var väl rädd att Anja aldrig skulle få det om hon inte fick det då. Magdalena Forsberg fick t ex aldrig bragdguldet. När hon skulle vinna OS-guld och därmed vara självklar som bragdguldsvinnare, gjorde hon inte det. Det är som sagt sällan det blir rättvist, men i år var det rättvisare än andra år!

4 kommentarer:

Maria Byström sa...

Yes!

Anja rules!

Maria Byström sa...

btw. Kolla in här:

http://tinnitussans.blogspot.com/2007/12/blinka-lilla-stjrna-dr.html

pilotwave sa...

Lika orimligt som det skulle ha varit att inte ge Anja Pärson bragdmedaljen i år, precis så orimligt var det att ge henne den förra året.

Men jag tycker inte som du att den borde ha gått till Björn Lind. Han svarade för en stor insats, men den bleknar ändå, tycker jag, i jämförelse med den stora bragden: OS-guld i ishockey.

Sverige vann den gången ett internationellt mästerskap när alla de bästa spelarna deltog. Det har aldrig hänt förut. Med tanke på hur stor ishockey faktiskt är som sport är det en mäktig prestation av lilla Sverige, en bragd just. Jag antar att bragdguldsjuryn på sedvanligt sätt kommer kompensera Tre Kronor om ett par år - efter en seger i Karjala Cup eller nåt.

Hanna sa...

Jag garvade lite där, Staffan ;o) Jag höll inte med dig om hockeyn då, men med tanke på att de senare vann VM-guld också så var det ju en het kandidat. OS-silvret i hockey var ju också en stor bragd för damerna, men man vill väl inte ge bragdguld till tvåor