onsdag, december 20, 2006

Tvätta en kamera

Nu ska ni få höra en ytterst märklig historia. I söndags när jag tvättade gjorde jag en mycket tråkig upptäckt. När jag hade tagit ut alla kläderna låg min digitalkamera (en liten pocketkamera) kvar i tvättrumman. Jag blev såklart förtvivlad. Efter att ha gråtit en skvätt kom jag fram till att jag inget annat kunde göra än att vänta tills den hade torkat för att se hur stora skadorna var. Min far, sambo samt några vänner varnade mig för förhoppningar. Den kan klara att ramla i vatten, men knappast att rumla runt i en tvättmaskin i en timma med både tvätt- och sköljmedel. Så sant.

Efter tre dagars torkande var det dags att testa. De första bilderna så skumma ut. Så klart. Men allt annat verkade fungera. Måste erkänna att besvikelsen fanns där även om jag inte ville erkänna det. Kameran hade ju trots allt tvättats. Dagen efter kunde jag inte låta bli att testa igen och till min stora förvåning verkade korten bli helt normala. Jag har till och med lagt upp dem på datorn och kan inte hitta några större fel. På fredag tänkte jag göra ett blogginlägg om min och Andreas minijulafton i bilder. Då får ni se själva och avgöra om min kamera är helt återställd!

Med andra ord: Om en kamera känner sig lite vissen kan man alltid tvätta den i 40 grader. Glöm inte tvättmedel, sköljmedel och centrifug!

1 kommentar:

Anonym sa...

Helt otroligt!

Att tvätta en kamera är precis min stil MEN aldrig att jag varit med om att den skulle kunna fungera efteråt.

Ser fram emot bilderna ;-)