fredag, september 02, 2005

Den svenska självgodheten

Det ringde en man till mitt jobb och frågade sig var den svenska självgodheten kommer ifrån. Jag svarade att jag inte visste, men tillade att jag verkligen förstod vad han pratade om.

Den svenska välfärden är bäst i hela världen. Man vill ju aldrig bli sjuk utomlands, för då vet man aldrig vad man kan råka ut för.

Stackars alla andra i alla andra länder, vi kan ju inte ta emot dem alla här. Det är bäst att vi inför övergångsregler i EU för annars kommer det myllra in människor från Polen och Slovenien för där är det ju inte lika bra som här.

Eller min favorit från Freivalds:

Ni behöver inte vara oroliga, den thailändska sjukvården håller lika hög klass som den svenska.

Detverkar inte vara många som vet att flera andra länders sjukvård håller högra klass än den svenska. i Tyskland är sjukvården gratis och man kan ringa sin husläkare dygnet runt. I Sverige kan man skrika sig lycklig om man får prata med en levande människa när man ringer sjukhuset.

Östeuropéer är ofta mycket glada över att deras land har gått med i EU. Deras länder har stor framtidspotential. Varför i hela fridens namn skulle de vilja komma hit och leva på våra bidrag??? Några kommer hit och jobbar eftersom lönerna fortfarande är högre i Sverige, men inte så många verkar vara sugna på att leva på bidrag här.

Under tsunamikatastrofen var inte sjukhusstandarden det viktigaste, utan platsbristen, då många turister tog upp thailändarnas platser. Men så klart uppfattade den svenska ministern att oron över att Thailändarnas sjukvård var undermålig som det största problemet.

Är det inte underbart att alltid veta att ens eget land är det mest fantastiska i hela världen?

Inga kommentarer: