torsdag, augusti 11, 2005

Rökföbud på krogen

Nu måste jag avreagera mig lite angående denna utbota idiotiska lag att man ska tvinga alla krogar att hålla rökfritt.

Innan lagen kom sa majorieten av alla mina vänner och bekanta att de såg fram emot lagen. Det skulle bli så skönt att slippa lukta illa och nu skulle de njuta mer av kroglivet. Eftersom det verkligen var majoriteten av alla mina vänner som tycktes tycka såhär började jag fundera. Mina vänner är nog inte så särkskillt udda i ett störrre perspektiv och då kan man genast börja fundera på varför rökfria krogar inte har öppnats här och var redan innan lagen. Det fanns ju en enorm marknad för rökfritt! Faktum är när man undersöker varför krogar inte har rökfritt är skälet att det inte lönar sig. Varför inte undrar jag. Alla verkar ju vilja ha rökfritt. Jag kan inte heller tänka mig att ett sällskap på 10 pers skulle rätta sig efter en rökare om valet stod mellan rökfritt eller inte.

Detta är ett mysterium för mig. Varför vill folk tvinga krogägare att ha rökfritt för att få sina egna behov tillfredställda? Varför stödde de inte de få rökfria krogar som fanns tidigare?

Nej, min lösning är att låta folk ta hand om sina krogar ifred och alla de som diggar rökfritt kan söka sig till rökfria krogar. Själv besökte jag gärna rökfria caféer och lunchrestauranger tidigare, men jag skulle aldrig drömma om att tvinga alla andra att följa mina spår.

Jag antar att jag nu skaffat mig många fiender i och med detta inlägg ;o)

1 kommentar:

Fredrik Lindholm sa...

Vad är det för fel med fiender? All politik kretsar kring vän-fiende. Rökhatarna är patologiskt fixerade vid allt som har minsta koppling till det sjuka och svaga (stormrök tre pack så får du se.) Varför kan de inte ägna sig åt att vara friska och starka på sin kant?