söndag, december 19, 2010

Mina fördomar mot antifeminister bekräftas

Jag har berättat min historia. Det finns dem som har varit med om värre saker, men jag ville bidra till att vi börjar prata öppet om det. Vilka kommenterar inlägget? Jo, män som tycker att det är hemskt att sexuella övergrepp mot män inte tas på allvar. Det tycker jag också är ett problem, men det räcker inte att jag säger det, utan en person (det inlägget har jag tagit bort) tycker att jag är en galen feminist och hatar män, därför tycker jag inte att sexövergrepp mot män är lika viktigt. Vad driver dessa män att känna sig så påhoppade av min historia?

Jag tänkte ta upp frågan om hur olika man behandlar utsatta människor beroende på vilket kön de har, men nu tappade jag lusten. Jag var inne på antifeministbloggen GenusNytt och kommenterade ett inlägg angående en feministisk bok (jag driver ju Feministbiblioteket). Där är helt ok att bli påhoppad av antifeminister som ifrågasätter hur jag får ihop feminism och liberalism, det är ju liksom sådant man får räkna med när man ger sig i leken, men en person där hittade mitt inlägg här om #prataomdet och ville att jag skulle prata med honom. Dessutom avslutade han med en flirtig smiley.

Sådärja, ALLA fördomar mot antifeminister är bekräftade. Tack för de fredsve!

Och alla ni som känner er manade att kommentera detta inlägg med arga kommentarer eller sexuella hintar, gör er icke besvär. Jag tar bort kommentarerna.

8 kommentarer:

Markus sa...

Du är en fantastisk feminist!

feministbrud sa...

Och du är fantastiskt snäll som skriver det!

Ulrika sa...

Jag tycker du hanterade det här jättebra. Respekt.

feministbrud sa...

Tack, Ulrika!

Ida Viklund sa...

Du är bra Hanna! Jag kan inte låta bli att pysa av ilska dessa dagar. De motreaktioner som jag tagit del av - dels mot din egen berättelse och dels mot prataomdet som fenomen - gör mig både mållös och jävligt förbannad. Vad göra härnäst för att vända denna oceanångare av stugsittare och antifeminister som inte fattar ett jota??

feministbrud sa...

Jag vet inte om det är något vi måste stå ut med. De är många och systematiska, men de är nog inte fler än oss! Framför allt så måste vi stötta varandra, precis som alla ni här har gjort för mig. Det värmer väldigt mycket ska ni veta alla tre!

Jenny sa...

Var precis inne och kollade kommentarerna. Herre gud. Liksom dem, måste vi backa upp varandra i diskussioner för att inte helt tömmas på energi.

Du är grym Hanna, fortsätt som du gör! Det är en inspirationskälla :)

feministbrud sa...

Precis! De är många och håller varandra om ryggen, men vi för förmodligen fler!