onsdag, juli 29, 2009

Riga dag 4 & 5

Vi var mycket effektiva och turistiga och såg massor av kyrkor och museum; Ockupationsmuseet, Museet över Rigas historia och sjöfart, Lettlands historiska museum, Museet över barrikaderna 1991, Domkyrkan, Peterskyrkan, Jacobskyrkan samt Ortodoxa kyrkan.

Såhär mycket reklam gör Riga för sitt historiska museum och sitt konstmuseum. Vi hittade först inte och väl inne var det många trappor innan vi hittade rätt. Vi fick hjälp av några andra turister och väl inne var vi de ända besökarna.

Jag vill ha choklad! Mycket god fika i gamla stan.

Trevliga gränder överallt.

Ett utslag av den lite bristande servicen på många ställen: Det var visst två för en. Helt plötsligt fick vi dricka två drinkar istället för en...

Sista dagen tog vi en tur och tittade på all vacker jugendarkitektur.

Det fanns många fina hus.

Och på ett ställe hittade vi en guidad tur på insidan av ett hus. Det visade sig vara Stockholms handelshögskola och en ung entreprenör hade kommit på idén med att guida folk igenom sin skola för 30 kr. Det var inte så mycket att se, men killen var så glad över att Andreas kunde berätta mycket för honom, eftersom han också gått på Handels. Vi var glada över att se sådan entreprenörsanda och trots att han propsade på att turen skulle vara gratis för oss gav vi honom betalt och dricks på det.

2 kommentarer:

Hammerman sa...

Ser kul ut!

Om du tänker resa mer i de baltiska staterna så är visst Talinn ett trevligt resmål. Har inte varit där själv, men har kompisar som varit över ett par gånger, ska visst finnas en pub i medeltida stuk där man sitter på träbänkar och kan beställa saker som mjöd i lerkrus... kul, i alla fall om man vurmar för såna saker som jag gör. :-)

Hanna sa...

Jo, i Tallinn har jag varit massor av gånger och det är fantastiskt! jag trodde alltid att jag gillade tallinn bättre än Riga, men Riga har tagit sig ritkgit bra. Olde Hansa restaurangen, som ajg antar att du syftar på, är riktigt cool. Jag har varit där en gång, men det är så mycket folk så man får ofta köa i timmar för ett bord och det är det ju sällan värt.