måndag, maj 18, 2009

Varför är det så odemokratiskt att vilja ha en ny folkomröstning om euron?

Jag såg på partiledardebatten igår med ett halvt öga och var mycket stolt över Jan Björklund. Han klarade sig mycket bra. Det är tur att Lars Ohly mfl på vänsterkanten fortsätter att tjata om hur dålig skolpolitik Alliansen för, för det är knappast något han tjänar på. Läs här vad DN skriver om det.

Hur som helst så var det synd att debatten inte handlade om EU eftersom det faktiskt är ep-val om tre veckor. Mycket märklig prioritering av Agenda.

Euron kom dock upp, vilket var bra, även om inte den frågan avgörs i parlamentet. Jag blir så trött på att man hackar på folkpartiet för att vi diskuterar en ny folkomröstning. Varför io hela fridens namn tycker man att ett folkomröstningsresultat ska stå sig i all evighet. Vi är ju rörande överens om att vi ska rösta till riksdagen vart fjärde år. Varför kan folk få lov att ändra sig i partipolitiken, men inte i enskilda sakfrågor? Jag är visserligen inte för utbyggnad av kärnkraften, men att hänvisa till en snart 30 år gammal folkomröstning borde väl de flesta hålla med om är ganska korkat. Världen förändras och så även folks åsikter. Det är därför vi har val och det är därför som det inte är helt självklart att folkomröstningsresultat ska stå sig för all framtid.

Läs mer om debatten och om mer bra saker som fp gör i valet på kampanjbloggen!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Bra argument. Fy för att vara konservativ i skallen. Och jag vill ha euron :-)

Hanna sa...

Jag också! Är trött på kronan nu ;o)

Hammerman sa...

Det som jag tror stör många är att EMU-projektet när det väl införts är oåterkallerligt och blir ytterligare en spik i kistan för Sverige som suverän stat och ytterligare ett steg mot en delstat i Europas Förenta Stater som ju är vad EU i mångt och mycket utvecklas mot. Din jämförelse med riksdagsval sviktar betänkligt eftersom vi knappast kommer att få välja om vi vill ha kvar Euron om det nu skulle bli så att den röstas igenom.

Själv är jag inte ett dugg less på kronan. :-D

Hanna sa...

Du har en poäng helt klart, men jag tycker inte att min jämförelse sviktar betänkligt. Allt förändras och inget är skrivet i sten. Förutom att folkomröstningar i stort är av ondo så kan jag inte se det odemokratiska att uppdatera sig.

Och att det utvecklas mot ett Europa förenta stater tycker jag bara är bra!

Michael Karnerfors sa...

Vad gäller folkomröstningen om kärnkraft... det blir ju inte bättre av att de alternativ som fanns att rösta på var: "Avveckla", "Avveckla", "Avveckla snabbt".

Ville, LUF Jkpg sa...

Älskar din blogg! Var tvungen att låta dig veta det.

Hanna sa...

Hej Ville! TACK! Jättekul att du gillar min blogg!