söndag, mars 29, 2009

Peking so far

Sadarja, nu funkar internet hyggligt iaf. Vi har kommit fram ordentligt och motts av bade negativa och positiva overraskningar. Det negativa ar att Andreas ar sjuk. Darfor har vi inte hunnit med sa mycket idag som kanske annars, men han hanger med ratt bra anda! Nu nar han sover eftermiddag passar jag pa att lagga upp lite bilder. Vi har varit har i ett dygn ganska precis.

Den positiva overraskningen. Brollopsresa betyder fosta klass! Nu kan vi aldrig mer flyga for vi kommer inte att ha rad med detta om vi maste betala for det. Saaaaa mycket skonare!

Framme i Peking och en liten shoppingtur pa kvallskvisten. Vi bor i narheten av en stor shoppinggata.
Himmelska fridens torg. Det var verkligen enormt stort. Vi skulle sedan ga till Forbjudna staden, men det far bli en annan dag. Vi var tvungna att bege oss till inomhusaktiviteter pga kylan och Andreas forkylning. Det ar inte varmt.

Kopa parlor ar en utmarkt inomhusaktivitet! Svart att saga om jag lyckades pruta ordentligt, men kvinnan var i alla fall riktigt fornarmad och ville verkligen att jag skulle veta hur lite hon tjanade pa mig. Jaja, jag betalde drygt 200 kr och fick en hel del, men det var nog inte overdrivet billigt.

Att lunka i en park var vad Andreas langtade efter, trots kylan, sa vi gick till Himmelens tempel som ligger bredvid Parlmarknaden.


Jag gor affarer med vykortsforsaljare. Det var antagligen en dalig affar eftersom manga vykort var smutsiga.
Stort och vackert! Det har blivit lite soligt, men det varmer bara en aning. Nar bilden togs var klockan snart fyra och halv fem stanger Forbjudna staden. Som sagt sa ar vi nu tillbaka pa hotellet och jag bloggar. Nu aterstar for mig att hitta pa en kvallsaktivitet. Det blir dock en tidig kvall for imorgon blir vi upphamtade 0740 for en heldag pa Kinesiska muren.

3 kommentarer:

Anonym sa...

härliga bilder och låter som ni har det jättebra, trots kyla och förkylning. hoppas A kryar på sig snabbt! kram Linda

Anonym sa...

När ni kommer till Hong Kong skall ni gå på Ladys street. Detta enligt min kinesiska väninna Rona. Där kan man handla bla pärlhalsband.Rona var där för ett par veckor sedan. Trevligt att läsa det du skriver. Vad tyckte ni om kinesiska muren?
Hälsningar Inger

Anonym sa...

Blir så nostalgisk. Vill gärna tillbaka till Peking. Ska bli så kul att höra dig berätta om alla intryck sedan.
Hoppas Andreas kryar på sig också.

Stor kram till er båda!