tisdag, februari 24, 2009

Stoppa Stoppa Matchen!

Tennismatchen (matcherna) mellan Sverige och Israel ska spelas i Malmö för tomma läktare. Detta har organisationen Stoppa matchen sett till.

Det känns inte bra att bo i ett land där hetsiga vänsteraktivister får styra om en Davis Cup-match ska få spelas eller inte. Nu får ju matchens spelas, men utan publik. Hur kul är det? Vi kan inte garantera den tysthet som en tennismatch kräver, säger det socialdemokratiska kommunalrådet i Malmö, Carina Nilsson i svt:s morgonsoffa i morse. Varför kan ni inte garantera det? Varför kan ni inte slänga ut bråkstakar från arenan?

Jag tycker att detta är otroligt allvarligt och att man faller för Stoppa matchens hot är inte bra för den svenska demokratin. Att Carina Nilsson och Ilmar Reepalu låter sina egna åsikter om Israel styra sitt handlande är inte bra och jag frågar mig om vi ska förvänta oss att man i framtiden kan hota om oordning för att få sin vilja igenom.

Ett stort tack vill jag rikta till folkpartisten Madeleine Sjöstedt som ensam fick stå för den vettiga sidan i morgonens debattpanel om matchen. Sjöstedt tyckte att matchen borde spelas i Stockholm inför fulla läktare och hon argumenterade emot varför just Israel skulle bemötas med bojkott. ”Var var du under OS i Kina”, frågade hon vänsteraktivisten när han påstått att inga andra förtryckarregimer (!) förstör för idrottare. Detta bidrog till en liten spontan applåd i min egen soffa. Tack Madde, du skötte dig utmärkt!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Vad roligt att du tittade och uppskattade det. Det är oroande hur Malmös politiker viker sig då hoten om våld blir för starka. Fin blogg för övrigt.
Madeleine

Hanna sa...

Hej Madeleine! Kul att du gillar min blogg! Det är bra att du tar fajten mot fega politiker. Sådant behövs verkligen!

Hanna

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Hanna Svensson sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Hanna sa...

Jag har tagit bort rasistiska och antisemitiska kommentarer då de inte hör hemma i ett civiliserat debattklimat.