fredag, november 28, 2008

Vill du ha min röst?

Om du läser detta och är kandidat till europaparlamentet och ställer upp i folkpartiets provval så får du en chans att påverka mig genom att skriva en kommentar.

Varför ska jag rösta på dig?

Viktigast för mig är integritet och övervakning. Således får du gärna berätta om var du står i frågan om IPRED, datalagringsdirektivet och lagstiftning som ska tvinga alla bloggare att registrera sig.

Sedan vill jag gärna rösta på folk som vill driva fri abort i hela EU.

Jag vet att jag ska rösta på Catrine Norrgård för hon är bra på alla vis. Feminist med en tydlig liberal kompass som jag vet inte kommer att svika i viktiga frågor. Catrine har jobbat i europaparlamentet och brinner för europatanken. Men det är inte bara hennes brinnande engagemang, utan också för att hon kommer att rösta rätt som gör att jag stödjer hennes kandidatur helhjärtat. Catrine är också otroligt smart och kan prata franska, något som faktiskt kan vara ganska användbart i Bryssel. Jag tycker att alla som kan bör rösta på Catrine provvalet.

Jag har funderingar på att rösta på några till, men övertyga mig gärna om att lägga min röst på just dig. Ni kan skippa allt om fred och mänskliga rättigheter, avskaffande av jordbrukspolitiken och frihandel för det förutsätter jag att ni står för - folkpartister som ni är!

8 kommentarer:

Daniel Andersson sa...

Halloj Hanna, Då skall jag försöka redogöra för mina positioner.

IPRED eller civilrättsliga direktivet till stöd för upphovsrätten hade en hyfsad formulering efter behandlingen i Europaparlamentet som hade skrivningar som säkerställde integriteten på internet, slutprodukten efter kommissionen och ministerrådets behandling var dock allt annat än bra. Jag står upp för upphovsrätten på samma sätt som jag stödjer andra former av ägande rätt av den anledningen att jag inte tycker att nån del av den kulturella sfären bör socialiseras. Men dessa rättigheter måste hamna i balans och den anonymitet som finns bakom ett IP nummer på internet måste få finnas kvar. Jag är därför MOT det nuvarande IPRED direktivet.

Trafikdatalagrings-direktivet har inga förmildrande omständigheter alls, jag förstår inte hur man kan vara för efter att ha läst Gudrun Antemars utredning. Det blir så uppenbart när de som är satta i utredningsgruppen för att värna integriteten så starkt reserverar sig mot utredningens resultat att den är fel ute. Detta är ett resultat av lagstiftares panik efter bombdåden i Madrid 04 då Bodström och vissa andra tryckte igenom ett direktiv som avvisats ett antal gånger tidigare.

Jag gillar inte tvång på internet alls så en tvingande lag för registrering av just bloggar faller med det. Internet känner inga landsgränser och att då ens försöka skapa lagstiftning som reglerar internet är rätt befängt.

Fridens Liljor!

/Daniel

Niklas Frykman sa...

Hallå där.

Även jag kommer att rösta på Catrine (bl.a.) i provvalet. Dels för att jag litar på henne, dels av lokalpatriotiska skäl. ;)

Jag är emot tele/datalagring, bloggregistrering osv. Att EU blivit allt mer aktivistiskt på det området är en av anledningarna att jag ställer upp i provvalet överhuvudtaget. Om något så borde EU verka för en miniminivå för personlig intergitet - inte tvärtom.

Det som kommer närmast att vara vettigt är väl IPRED som i vart fall gör att fildelare inte jagas av polis och åtalas, med de följder det kan få på arbetsmarknad osv. Men jag misstänker att det kommer att få otrevliga följder i form av att industrin vill statuera exempel.

Lagen borde läggas på is tills producenterna (film- och musikindustri) anpassat sig till verkligheten och erbjuder sina tjänster på ett snabbt, säkert och billigt sätt.

Jag stöder den svenska abortlagen (som ju faktiskt inte medger fri abort) och påverkar gärna i den riktningen mot de länder som är mer restriktiva. Däremot tror jag inte att EU ska ta över lagstiftandet på det området. EU ska jobba med frågor som kräver gränsöverskridande lösningar.

Problemet är inte de lagar som redan finns utan de som kan komma till under de närmaste fem åren. Jag kommer rösta på dem som jag litar på, har gott omdöme och som jag vet har näsan pekande åt rätt håll. Då finns nästan inget annat att förlita sig på än magkänslan.

Norpan sa...

Hanna, jag blir alldeles rörd när du skriver så där. Tack för stödet!

Niklas, jag följer din blogg och kommer lägga min röst på min favorit folkpartist-sörmlänning :)

Niklas Frykman sa...

Dig själv..? ;)

Hanna sa...

Hej!

Tack för era bra svar. Det betyder mycket för hur jag ska rösta. Jag kan redan nu säga att ni båda (alla tre!) kommer att få min röst!

/Hanna

Norpan sa...

:)

Bearwalk sa...

Tack för frågorna, Hanna! Ingen idé att upprepa mig när föregående talare uttryckte det så väl, så kort sagt:

Upphovsrätt är bra. Men privata organisationer med polisiära befogenheter är superdåligt. Därför är IPRED dåligt.

Yttrandefrihet är superbra. Bara för att vi aldrig tidigare haft så bra möjligheter att sprida tankar och idéer som nu, betyder inte att det finns någon anledning att börja reglera detta. Därför ska EU hålla tassarna borta från bloggar m m.

Generös abortlagstiftning är bra (för oss som redan är födda iaf). Men gemensam EU-lagstiftning i en så känslig och viktig fråga är farligt. Hellre att olyckligt gravida kvinnor får "rösta med fötterna" genom att åka hit för abort, än att de riskerar förlora Sverige som fristad.

Det finns en styrka i att länder får vara lite olika (även om jag inte ser så mycket positivt i just abortförbud) - då får folk visa vad de tycker genom att söka sig till de länder som passar dem. Fri rörlighet är demokrati-dynamit! Om vi nu bara kunde förstå varandras språk lite bättre...

Hanna sa...

Tack för ditt svar Björn. Du får min röst!