onsdag, november 05, 2008

Min man är en våldtäktsman?

Här är serien!

Det är viss humor i detta och det är just därför som den angripne själv inte är lika upprörd som jag. Det jag har att säga är följande:

1. Betalda intellektuella är väl alla som får betalt för att sprida sitt budskap. Således är jag det (jobbar på fp) och likaså alla som jobbar på Bang. Bang får finansiering från Statens kulturråd, men detta är tydligen bättre än att få bidrag från näringslivet. Så fort borgerliga vill minska presstödet så vill vi inskränka på yttrandefriheten, men så fort privata aktörer vill betala för en tidning så går de som tar emot pengarna i de rikas ledband. Så klart. Liv Strömquist är för övrigt själv betald intellektuell så länge hon inte jobbar gratis på Bang.

2. Hela serien antyder att min man är våldtäktsman. Är det roligt? Min feministiska man som inte bara teoretiserar kring könsroller, utan bara genom att vara sig själv är feminist i praktiken. För att jag inte ska skriva ett långt tal om hur underbar min man är så slutar jag här med att säga att höger innebär inte att man som man vill äga kvinnor.

3. Nu vet jag varför jag slutade prenumerera på Bang.

Mycket portättlik bild av min man. Orginalet kan ses på denna sida.

4 kommentarer:

linda sa...

Känns konstigt av henne att välja ut A, och rycka hans uttalande ur sitt sammanhang på det här sättet. Och dessutom antyda att uppmaningen rör våldtäkt, det kan väl nästan räknas som förtal, detta.
Men bilden är fin, och väldans lik ;-)
Jag gillar ju Liv, annars, och jag uppskattar debatten kring tankesmedjor och deras budskap, men detta var svårt att ta till sig, då man "känner" huvudrollsinnehavaren.
Bra att A inte är så upprörd iaf.
Tycker du ska skicka ditt blogginlägg till Liv.
Ha det bra!

Hanna sa...

Jo, det ger ju onekligen perspektiv om man känner den det drivs med. Även om jag förstår humorn så tycker jag inte att det är speciellt kul.Till skillnad från dig anser jag att det är betydligt mer oberoende att få pengar från näringslivet än att få pengar från staten ;o)

micho sa...

jag hade visserligen tyckt att det var rätt creepy om någon haft med någon som står mig nära, i en serie på det sättet. fast jag uppfattar det inte som att hon antyder att hans åsikter skulle ha något med våldtäkt att göra. även om hon gör en skämtsam koppling till uttrycket "nej är faktiskt ett nej". men hon dissar väl mest högeråsikter i den här serien?

Hanna sa...

Jo, det är sant, men jag tycker ändå att kopplingen är smaklös. Dessutom vill jag belysa hur fel det kan bli när man ger sig på "vanliga" människor - oavsett om de jobbar på en liberal tidning eller inte.