onsdag, oktober 08, 2008

Politisk mobbing

Vad är politisk mobbing, Alice Åström?

Och jag undrar i mitt stilla sinne om Åström tänker lägga samma motion efter att Sverigedemokraterna intagit en plats i riskdagen. Nej, tänkte väl inte det.

5 kommentarer:

David sa...

Alltså jag tror inte att Politikerbloggen är en bra källa för... Ja, något. Tror motionen handlar om faktiskt mobbing, typ mot Karl Sigfrid i FRA-tjohejet.

Hanna sa...

Men ovsett så är motionen idiotisk. Vad är politisk mobbing? Och hur ska man kunna motverka det? Mobbing är en sak, det bör varje parti jobba med, men hur skiljer politisk mobbing från "vanlig" mobbing?

David sa...

Skillnaden blir väl, antar jag, att vanlig mobbing som pågår bland riksdagsledamöter kan bli ett demokratiskt problem, när individuella ledamöter tvingas eller hotas till att rösta mot sin övertygelse. Tycker att hon har en bra poäng!

Ursäkta att min första kommentar till din blog blev gnäll, gillar den :)

Hanna sa...

Nja, jag vet inte om jag håller med ändå. Det är ju inte helt självklart vad som är mest demokratiskt, att en ledamot röstar med regerigen eller följer sitt hjärta. Jag menar bara för att jag ahr röstat på Brigitta Ohlsson betyder det inte att folkpartiväljaren i Umeå håller med om att hon borde fälla regerigens förslag. Det är knivigt det där.

Det är kul att du läser min blogg! Och gnälla får man såklart. Jag såg att vi inte var helt obekanta för varandra heller när jag kollade in din blogg...

David sa...

Nej det blir ju såklart knepigt med Sveriges lustiga "personval", det har du rätt i...

Hehe nej, inte helt :)