onsdag, oktober 17, 2007

Lite funderingar kring våldtäkt

Det är skönt att höra att rättsväsendet fungerar. Man kan numer som kvinna bli trodd när man blivit våldtagen. Jag är inte jurist, men så länge åklagaren inte åberopar att ingen kvinna kan tycka om gruppsex så kan tidigare sexuella erfarenheter inte vara intressant. Att man har haft sex med sin våldtäktsman tidigare under kvällen ska heller inte spela någon roll. En våldtäkt är en våldtäkt.

Min eviga fundering när det kommer till våldtäkter handlar om viljan att ha sex med någon som man inte är säker på vill. För alla normala människor måste väl det sexuella samspelet vara ömsesidigt? Det sex som någon ”går med på” lite mot sin vilja borde väl i de flesta fall sluta med att den andra säger: Varför ska vi ha sex när du inte vill? Vem drivs att genomföra sex med någon som inte är på? Detta är för mig en gåta.

Det är väl inte så farligt att man någon gång har sex när man egentligen inte känner för det med någon man verkligen tycker om, men om man inte känner varandra borde man väl vara mer lyhörd för vad den andra vill och inte vill? Om man verkligen brydde sig om att ta reda på vad den andra ville så skulle man aldrig ”oskyldigt” bli anklagad för våldtäkt. Varför gör man inte det? Eller gör man det och skiter i det? Iså fall har man gjort sig skyldig till våldtäkt. Ingen tvekan om det.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag jublar över att det blev en fällande dom i detta fallet.

Men våldtäktsmål ÄR trixiga på många sätt.

Jag har en hel massa funderingar kring detta som vi kan diskutera över en balja vin eller två ;-)

Hanna sa...

Det låter som en bra idé! Jag har fler funderingar på när det inte är våldtäkt fast många kräver fällande domar. Det är lite knivigare att skriva om, men jag lovar att återkomma i den frågan.

fatima sa...

Helt rätt Hanna! Varför skulle man genomföra ett samlag/våldtäkt om man inte är säker på att den andre vill? Tänker ni ta den där baljan med vin när jag är i krokarna så bjuder jag gärna in mig själv :-)

Hanna sa...

Hojta till när du är i närheten så ser vi till att det blir då ;o)