måndag, juli 23, 2007

Dag 4 Åsele - Vilhelmina - Dorotea - Strömsund - Rödön - Östersund

Nu är det dags för resans mest spännande dag. Nu ska vi se Lappland! Jag har aldrig förr i mitt liv varit såhär långt norrut.

Jag styr bilen från Åsele. Dagens kommentar kom på väg till Åsele strax efter Solberg. Min sambo utbrister: "Titta en människa!"

Vi är i Vilhelmina. Detta är den stora sevärdheten - väldens största samekniv!

Det är faktiskt vackert i Vilhelmina! Vägen till Vilhelmina var också vacker. Tyvärr stördes den av ett vägbygge på 15 km som kändes som 15 mil. Ångermanälven flyter ända upp till Vilhelmina och den gav oss otroligt vackra vyer att titta på från bilfönstret.Next stop - Dorotea. Jag köper två vykort som souvenirer sedan finns det inte mycket mer att göra här.

Inlandsbanan. Jag blir riktigt sugen på en tur längs Inlandsbanan någon gång. Synd bara att man måste åka rälsbuss.Nu är vi i Strömsund och mobilen har åter täckning. Här kan man njuta av vacker natur samt handla hemslöjd (ja, jag kunde inte låta bli att köpa en smörkniv).

Rödön utanför Östersund. Otroligt vackert! Snart har vi nått dagens mål - Östersund!

Östersund by night. Vi har varit i hamnen där alla verkligen var. Nu är det hotellet nästa.

2 kommentarer:

sexleksaker sa...

Tack för en mycket trevlig blog.

Per Stromsjo sa...

Kan varmt rekommendera en resa längs Inlandsbanan. Någon kanske tycker att rälsbussen inte representerar höjden av komfort men halva charmen ligger i att kunna spontanstanna vid en sjö eller hjortronmyr där det liksom inte finns några stationer eller plattformar så rälsbussen är ändå överlägset flexibel. Man är närvarande i vildmarken på ett speciellt sätt.