söndag, juni 03, 2007

Vart tar alla pengar vägen?

När månaden är slut är pengarna slut. Så är det och så har det alltid varit och jag tror inte att jag är ensam. Hur mycket man än tjänar så tycks man ändå kunna göra av med allt på samma tid. Vart tar alla pengarna vägen? Visst har jag blivit vuxen och ansvarstagande och sparar en rejäl slant varje månad, men jag har fortfarande mer pengar att leva på efter det än jag hade för några år sedan.

Sakta har jag förstått, det är små men många förändringar i min vardag som gör det.

Dieseljeans istället för Rocky
Diorläppstift istället för Rimmel
Ralf Lauren istället för parfym från Yves Rocher
Dubbelrum med eget badrum istället för sovsalar
Träffas ute och dricka öl istället för förfest
Oxfilé istället för fläskkotletter
Citronolivolja istället för matolja
Ikea istället för Myrorna
Kvalitetsviner istället för Castillo di Gredos
Heinz istället för Euroshopper
Träningskläder i funktionsmaterial istället för gamla paltor
Ecco istället för Din Sko

Känns det igen?

8 kommentarer:

Anonym sa...

Känns det igen?
ja, lite.
jag återkommer med min egen lista!
amanda

Hanna sa...

Gör det! Visst är det kul att se hur man långsamt höjer sin standard?

Mikael M sa...

Jag känner igen det - fast tvärtom. På måndag stängs min el av defintivt.Ett led på vägen har varit ett ockerpålägg från Svea Inkasso. Bra för Euroshopper.

Hanna sa...

Det var verkligen tråkgit att höra! Jag vet hur den tiden kändes och jag längtar inte tillbaka.

Magnus Simonsson sa...

Nej, jag känner inte igen mig. Handlar fortfarande på Överskottsbolaget. :-)

Faktum är att jag var mer "märkesberoende" för några år sedan. Då köpte jag Diesel - nu bryr jag mig inte om vilket märke jeansen har, bara de är bra.

När jag var student och reste bodde jag på vandrarhem. Nu bor jag gratis hemma hos människor jag inte känner (www.couchsurfing.com).

Faktum är att jag får mer pengar över ju mer jag tjänar. Pengarna läggs dock på vänner, resor och - fram tills nyligen - bostadsrättslånet (nu avbetalt).

/Magnus

Hanna sa...

Magnus, frågan om man känner igen sig var inte riktad till dig ;o)

Jag känner dock ett ökat behov av kvalitet än jag gjort tidigare. Att sova på soffan hemma hos folk är väl snarare nåt man gör för att man tycker att det är kul än att man vill spara pengar. Jag vill hellre ha hotell än bo hos andra.

Nu när jag tjänar pengar väljer jag att köpa det jag vill och väljer inte alltid det billigaste alternativet. Poängen med min lista var att jag köper diorläppsift för att jag tycker att det är snyggt - priser spelar inte längre någon roll. Märket spelar mig heller ingen roll, men ofta är dyrare saker bättre. Eccoskor håller mer än en säsong och diorläppstift sitter längre än en timma.

Magnus Simonsson sa...

Ja, jag är väl udda i det här sammanhanget. :-)

Att bo hemma hos människor tycker jag ger mer kvalité till resan än att bo på vandrarhem eller hotell.

På ett område har jag verkligen höjt mina levnadsomkostnader med ökad inkomst - mat. Var många år sedan jag åt barkis eller nudlar med smakpulver...

Hanna sa...

Där ser du, Magnus! Du sparar pengar på boende för att du tycker att det är roligare, inte för att det är gratis och du äter godare idag. Jag tror att man bara inte orkar att leva snålt hur länge som helst, särskillt inte om man börjar tjäna pengar.