måndag, februari 27, 2006

OS-summering

Det är alltod kul att konstatera att det är tjejerna som ser till att ta de flesta medaljerna i OS, 4 guld, två silver och två brons. De jag vill ge störst cred är:

1. Anja Pärsson
Helt otrolig tjej och det är helt fantastiskt att hon lyckas trots stor press och ständig kamp mot sin sport stora suverän - Janica Kostelic.

2. Anna-Carin Olofsson
En uppstickare som precis före OS vinner några världscupstävlingar. Pressen måste vara enorm. Dessutom misslyckas hon i två av sina lopp totalt. Ändå tar hon först silver och sedan guld. Jag är grymt imponerad.

3. Tre kronor
Inte herrarna - utan damerna. Tycker inte om att de kallas för damkronorna, det sätter ju normen till herrarna, och den normen borde vi bryta. Hur kan man slå ett lag som borde vinna med 10-0? Jag diggar dem starkt och en av mina favoriter är så klart Maria Rooth. Så klart är herrarnas guld också en fantastisk insats, men där handlar det mer om spel på samma nivå. Så ser det inte ut i damhockeyn - ändå lyckades tjejerna ta silver.

I övrigt så måste skidsporten rycka upp sig och gå tillbaka till det gamla med fler längre distanser och med individuell tidtagning. Jag vill inte skippa sprinten, men med fler distanser tvingar man skidåkarna att specialisera sig mer. Och det är inte fel? Jag menar, i friidrott är det ju få som både springer 10000 m och 100 m...

Inga kommentarer: