tisdag, oktober 11, 2005

Korkade Idergard om genuspedagoger

I gårdagens Svenskan fick man läsa en ohyggligt korkad artikel av Thomas Idergard. Idergard tycker att vi ska ha en stopplag för genusfrågan. Det Idegard visar i sin artikel är att han har noll koll. Genuspedagoger borde vara ett av de bästa förslagen för ökad jämställdhet i samhället, men Idergard kallar det för "genuspedagoger" som ska verkar för att utrota mystiska "strukturer". Ja, Idergard tror väl inte på strukturer förrän han ser dem cykla längs Strandvägen, och det visar på mer idioti än vad jag trodde att den killen hade.

Hur kan man missa att småtjejer uppmuntras att vara söta medan småpojkar uppmuntras att vara tuffa? Om man inte har missat detta: Är det helt befängt att tro att tuffhet kommer att premieras framför söthet i en eventuell framtida karriär (om man vill bli chef)?

Men Idergard har nog rätt ändå, vid närmare eftertanke. Det finns inga strukturer. Det är en slump att vi inte haft en kvinnlig statsminister och att 90% av alla VD:ar är män. Det är en slump att kvinnor fettsuger venusberget och opererar in blygläpparna. Det är en slump att män tar ut mindre föräldraledighet än kvinnor. Det är en slump att högt uppsatta män har markservice hemma, medan högt uppsatta kvinnor inte har det. Allt är en slump. Det finns inga strukturer. Det behövs inga genuspedagoger. Heja Idergard!!

Inga kommentarer: